Unieke juweeltjes uit papier

Mijn verhaal is begonnen in de loop van 2021 toen ik voor mezelf, familie en vrienden regelmatig oorbellen maakte. Initieel uit verschillende materialen die ik kon vinden. Ik wou echter steeds unieker gaan, en zocht dan ook naar nieuwe technieken. In deze zoektocht stuitte ik op Krimppapier, Epoxy, Koud-emaille en Zilverklei maar bleef uiteindelijk hangen op Origami.

Vroeger had ik al een fascinatie door Origami, maar de neiging om steeds kleiner te gaan, is pas begonnen rond deze periode. In de zomer van 2022 nam ik dan de belangrijke beslissing om officieel in bijberoep te starten. Ik had de vraag gekregen om in een winkel te starten en was direct fan! En zo is ThatsT (lees: That's it) ontstaan op 1 augustus 2022. Het logo was er, de website stond klaar en er waren nog heel wat oorbellen te maken.

Als zaak moet je uiteraard blijven groeien, oorspronkelijk bood ik alleen de Origami vlinders aan, maar daar zijn dan ook de blaadjes, kraanvogels, sterretjes en Quilling techniek bij gekomen. Ook ben ik uitgebreid naar andere accessoires zoals ringen en kettinkjes, alhoewel ik hier qua technieken zeer beperkt in ben...

De juwelen zijn zeer fijn om te maken, maar natuurlijk bereik ik zo maar een zeer beperkt publiek. Vandaar dat ik in 2023 het idee kreeg om ook kaartjes bij te maken. Uiteraard wou ik mijn Origami niet loslaten en heb ik een manier gevonden om deze twee te combineren. De kaartjes zijn allemaal ontworpen door mij. Tijdens het ontwerpen van de kaartjes ben ik tegelijk bezig met het bedenken van een toepasselijk Origami figuurtje, soms vergt dit veel opzoekwerk en bijschaven van technieken. Het grote voordeel is dat ik voor deze figuurtjes vaak ander papier kan gebruiken (iets dikker), waardoor ik altijd wel nieuwe patroontjes kan vinden. 

Ondertussen zijn we 2024. Er zullen meer gelegenheidskaartjes verschijnen en af en toe zal de lay-out van een bestaand kaartje eens opgefrist worden. Zoals altijd blijf ik veel te veel patroontjes kopen voor mijn juwelen, dus ook bij de vlinders en blaadjes zal je regelmatig nieuwe "kleurtjes" zien verschijnen. Er zullen wat verkooppunten bij komen, helaas verdwijnt er ook af en toe een. De marktjes zullen dit jaar weer wat uitbreiden...

Hanne Hoydonckx

Eigenaar